Friday, April 3, 2015

Zeekraalsushi

Ik had zin in iets fris-zoutigs. Deze sushi, zonder rijst dus lekker snel gemaakt, was precies wat ik nodig had.






































  • Een bakje zeekraal (meestal ongeveer 80 gram)
  • Een norivel 
  • Twee plakken gerookte zalm
  • Een zoete rode paprika
  • Een bakje Roomkaas

Kook de zeekraal een paar minuutjes in een klein laagje water.
Snijd intussen de paprika in lange reepjes,
Pak een norivel en leg er een of twee plakken zalm op, afhankelijk van de grootte van de plakjes zalm.
Zorg dat drievierde van het norivel is belegd.
Smeer de roomkaas redelijk dik over de zalm.
Leg de paprika horizontaal op de laag roomkaas.
Ondertussen is de zeekraal gekookt, giet deze af en spoel na met koud water.
Leg ook de zeekraal op de roomkaas.
Rol de het norivel strak op tot je een lange rol hebt.
Snijd het in gelijke stukken met een scherp mes; maak snelle zagende bewegingen en duw niet te hard tijdens het snijden.

Nog nooit een sushi gemaakt en weet je niet hoe dat rollen gaat? Klik hier 

No comments:

Post a Comment