Saturday, March 28, 2015

Speltpannenkoekje met appel en kaneel






































  • 1,5 eetlepel speltmeel
  • 1,5 eetlepel boekweitmeel
  • Een scheut amandelmelk
  • Twee eetlepels Griekse yoghurt
  • Een appel
  • Honing 
  • Kaneel
  • Olijfolie


Doe de meel in een kom en roer er wat amandelmelk doorheen totdat je een vloeibaar beslag hebt. Al naar gelang je smaak voeg je voor een stevige pannenkoek weinig, en voor een dunnere crêpe-achtige pannenkoek meer amandelmelk toe.

Bak van het beslag, in een koekenpan met wat olijfolie, de pannenkoek aan beide zijden gaar.
Schil intussen de appel en snijd deze in stukjes.
Leg de Griekse yoghurt en de appelstukjes op de pannenkoek en strooi er wat kaneel over en giet er nog een klein beetje honing op.
Een lekker gezond en stevig ontbijt!





No comments:

Post a Comment