Monday, March 30, 2015

Rijstsalade to go


Klaarmaken en meenemen, deze lekkere rijstsalade to go.





































  • Een ei
  • Twee handjes rijst
  • 1/4 komkommer
  • 4 blaadjes basilicum
  • Een halve peer
  • Een half blikje tonijn in water
  • Een eetlepel mayonaise
  • Twee eetlepels griekse yoghurt
  • 3 theelepels walnootolie
  • gemalen zwarte peper


Kook de rijst en het ei. Snij intussen de komkommer en de halve peer  in kleine stukjes en doe deze samen met de tonijn in een kom.

De rijst en het ei afgieten met koud water. De rijst in de kom erbij doen, de ei in kleine stukjes snijden en ook erbij doen.
Maak van de mayonaise, Griekse yoghurt, walnootolie en een beetje gemalen zwarte peper een sausje er roer die door de andere ingrediënten.

Doe de salade in een lege jampot of een ander mooi glazen potje, sluit het deksel en neem t mee als een lekkere gezonde lunch op een haastige dag. Vergeet je lepeltje niet : )

No comments:

Post a Comment